Інші живильні речовини, присутні в насінні гарбуза є: магній, фосфор, цинк, мідь, калій, фолієва кислота, ніацин, рибофлавін і тіамін.
Легенда про гарбуз
Історія насіння

Новини

Доброякісна пухлина (аденома) передміхурової залози, на жаль, не рідкісний гість чоловіків, яким під 50.І не всі з них здатні одержати адекватне лікування, або через дорожнечу потрібних ліків, або через відсутність поруч фахівців.
Гарбузове насіння - один з головних джерел цинку.Особливо потрібен цинк організму чоловіків, причому в різному віці: у підлітковому, коли раптом з'являються вугри, виникає себорея, жирна лупа у волоссі, а також в середньому і літньому при таких захворюваннях, як простатит.
З цією проблемою чоловіки не поспішають йти до лікаря.Одні сподіваються на

Питання та відповіді

Чи сильно калорійні гарбузове насіння?
Чим корисні насіння тики?
Куди можна додавати насіння гарбуза?


Гарбузове насіння денна норма

Насіння гарбуза: історія

Гарбуз вважається одним з найдавніших харчових рослин, однак про місце походження гарбуза на даний момент не існує єдиної думки.

Передбачається, що батьківщиною гарбуза є Центральна Америка, територія сучасної Мексики.Згідно з даними археологічних розкопок можна зробити висновок, що жителі Мексики розводять гарбуз вже більше 5 тисяч років.Перша згадка про гарбузі, вірніше про посудину з неї - калабас, датована 8 тисячами років тому тому.Насіння гарбуза були знайдені в похованнях перуанських індіанців.

У Китай гарбуз потрапив з Персії на початку нашої ери.Про гарбузі відомо з давніх китайських рукописів.І в повсякденному житті Північного Китаю дуже популярна гарбуз-горлянка, що вважається символом процвітання, родючості, відродження і здоров'я.

У 1926 році російська експедиція на чолі з академіком Вавіловим виявила дикі сорти гарбуза на півночі Африки.Це дало право припустити, що гарбуз росте в тих землях з давніх часів і, можливо, саме звідти розповсюдилася по всьому світу.

Жителі стародавньої Греції та Риму використовували висушені плоди гарбуза як судини для рідин.

Перша згадка про гарбузі в Європі значилося в одному з лікарських порадників 1543.

Важливим складовим маскараду на Хеллоуїн вважається порожня всередині гарбуз з ліхтариком.Історія свята Хеллоуїн почалася багато сторіч тому на землях сучасної Великобританії і північної Франції.У IX столітті, коли християнство поширилося на території Великобританії, ці стародавні традиції змішалися з ще одним святом - католицьким Днем усіх святих - All Hallows Even.Легенда оповідає про хитрий ірландський коваль Джек.Обдуривши два рази диявола, він отримав обіцянку не зазіхати на його душу.За свої гріхи Джек так і не потрапив до раю, і в очікуванні Судного дня йому довелося бродити по землі, висвітлюючи шлях шматочком вуглинки, захищеного від дощу гарбузом..

До Росії гарбуз була завезена в XVI столітті або купцями, що приїжджали до Дербент, Астрахань та інші міста з товаром, або московськими купцями, що зав'язав до XVI століття тісні торговельні відносини з країнами Західної Європи, в яких до цього часу гарбуз був дуже популярним овочем.

Завдяки тому, що гарбуз не вимагала спеціального копіткого догляду, відмінно зберігалася, давала більше врожаї, вона відразу прижилася на Русі і набула великої популярності.

З кінця XIX століття в Парижі проводиться конкурс на найбільший плід.Спочатку перші місця займали гарбуза, що важили кілька десятків кілограмів.Потім нормою стали гарбуза вагою в центнер.В американському штаті Рон-Айленд фермер зміг виростити гарбуз вагою 676 кг.

Застосування.

Гарбуз і насіння гарбуза застосовується як продукту харчування.

У країнах Європи, наприклад, в Австрії, Німеччині та Румунії, гарбузова олія вживають в їжу для приготування різних овочевих салатів.Гарбузове масло за якістю не поступається кращим харчовим олив, але на відміну від вершкового нешкідливо для людей середнього та старшого віку.Може бути, це - одна з причин того, що найбільша кількість довгожителів зосереджено в тих районах, де гарбуз - звичайне блюдо щоденного раціону.

Дуже важливе застосування гарбуз і насіння гарбуза знайшли в медицині.

Корисні властивості.

Гарбуз є чемпіоном серед овочів за вмістом заліза.У ній так само містяться білки, вуглеводи, целюлоза, пектинові речовини, мінерали, у тому числі калій, кальцій, залізо, вітаміни групи К, Е, В, С, Е, РР, каротин, а також такий рідкісний вітамін як вітамін Т, який сприяє прискоренню обмінних процесів в організмі.Гарбуз чудово виводить з організму солі й води й при цьому не дратує ниркову тканину.

Корисна не тільки м'якоть гарбуза, але і гарбузове насіння.Вони просто криниця високоякісного харчового масла (від 32 до 52 відсотків).Крім того, в насінні багато цинку.Завдяки наявності цинку, гарбузове насіння корисно їсти жменями при проблемах, пов'язаних з його недоліком, а саме при вуграх, жирній лупі, себореї.Так само виявлений в насінні гарбуза цинк - прекрасний засіб профілактики простатиту: чоловікам досить з'їдати в день по 50-60 зерен.

Так само насіння гарбуза містять білок, жирне масло, поліпептиди, амінокислоти, поліненасичені жирні кислоти класу омега-3, дельта-7-стерини, вітаміни С, В1, РР, каротин, макроелементи кальцій, калій, магній, залізо і мікроелементи марганець, мідь , молібден, селен, нікель.

Всього 30 грамів гарбузової насіння містять 20% денної норми елементів, що забезпечують хорошу роботу імунної системи.

Насіння гарбуза використовуються в медицині протягом століть.Насіння мають протиглистовою властивостями.Старовинний рецепт: стакан очищених гарбузового насіння подрібнюють і змішують з медом.Через півгодини - приймають сольове проносне або касторову олію.

Гарбузове насіння є засобом проти токсикозу у вагітних і при морської хвороби.



Історія винекниня гарбуза

Статті

На 4 порції: гарбуз - 300 г, рис або пшоно -1 / 2 склянки, цукровий пісок 1 1 / 2 ст.л., молоко - 1 1 / 2 склянки, вершкове масло - 20 г.Гарбуз очистити, вийняти насіння, нарізати дрібними кубиками, залити гарячою водою, додати цукор, сіль і довести до кипіння.
Основні характеристики Вид кухні: домашня подієвості: фуршет Порції: 4 Час: 40 Тип страви по основному продукту: - за способом приготування: смаження по подачі: десерти і випічка по ингридиентам: з м'яса і птиці Приготування за складністю: середнє за часом: середньо Інгредієнти Гарбузове насіння 200 г Цукор 250 г Мед 140 г Масло вершкове холодне 3 ст.л.Масло вершкове розтоплене 2 ст.л.Спосіб приготування Велику неглибоку сковороду розігріваємо на середньому вогні.
Гарбуз - справжній скриньку мінеральних сполук.Вона містить у великій кількості кальцій, калій, фосфор, залізо, мідь, фтор і цинк.




У яких краинах ростуть гарбузи