Високий вміст цинку в насінні гарбуза корисно для літніх людей, оскільки воно допомагає при підвищенні мінеральної щільності кісткової тканини.
Кабакове насіння
Запікання гарбуза

Новини

Гарбузове насіння - один з головних джерел цинку.Особливо потрібен цинк організму чоловіків, причому в різному віці: у підлітковому, коли раптом з'являються вугри, виникає себорея, жирна лупа у волоссі, а також в середньому і літньому при таких захворюваннях, як простатит.
"Працюю водієм маршрутки.Робота нервова, постійні протяги.
Гарбузове насіння корисні при дефціте фосфору, магнію, марганцю, заліза, цинку, селену.

Питання та відповіді

Чи сильно калорійні гарбузове насіння?
Як насіння гарбуза допоможе позбутися лямблій?
Чим багаті насіння гарбуза?


Гарбузова олія в куклінаріі

Насіння гарбуза в кулінарії

У кулінарії м'якоть гарбуза використовується для приготування супів, пирогів, хліба і десертів.Сушені або обсмажені гарбузове насіння вживаються як доповнення до салатів, сухим сніданкам або в якості легкої закуски.

Квітки гарбуза теж їстівні.Якщо для святкування Хеллоуїна гарбуза цінуються великі, то для кулінарних цілей слід вибирати маленькі плоди.Дрібні гарбуза менш водянисті, їх м'якоть має більш солодкий і насичений смак.Гарбуз - це один з тих продуктів, якість приготування якого сильно впливає на кінцевий результат.Іноді страви з гарбуза можуть вийти декілька позбавленими смаку, тому до м'якоті настійно рекомендується додавати у великій кількості спеції та інші, більш " яскраві " до смаку овочі.Запікання гарбуза в духовці також підсилює її смак і аромат в порівнянні з варінням або приготуванням на пару.

Олія з насіння гарбуза є одним з найбагатших масел за складом рослинного походження.Кулінарія країн Центральної та Західної Європи застосовує гарбузове масло в рецептах приготування багатьох страв, а не соняшникова або оливкова.Олія з гарбузового насіння є гарною підмогою при лікуванні туберкульозу, проносу, сухості в носової порожнини.Масло насіння гарбуза є основою ліки під назвою «Тиквеол».

У запечених насіння гарбуза смак схожий на арахіс.Їх можна їсти як корисний перекус, використовувати в салатах, супах і гуляшах.У перемеленої вигляді з них можна готувати соуси.

Насіння можна придбати в очищеному вигляді, але можна запекти будинку.Очищаючи гарбуз, скласти все насіння в друшляк.Промити і очистити від м'якоті і волокон.Промокнути рушником, покласти в миску і перемішати з парою крапель рослинного масла.Розкласти насіння на листі, злегка посипати сіллю.Запікати при 180 гр С протягом 20-30 хвилин (можливо, трохи довше) до золотистого кольору.Охолодити і зберігати в щільно закривається контейнері.

Гарбуз і насіння гарбуза застосовується як продукту харчування.

У країнах Європи, наприклад, в Австрії, Німеччині та Румунії, гарбузова олія вживають в їжу для приготування різних овочевих салатів.Гарбузове масло за якістю не поступається кращим харчовим олив, але на відміну від вершкового нешкідливо для людей середнього та старшого віку.Може бути, це - одна з причин того, що найбільша кількість довгожителів зосереджено в тих районах, де гарбуз - звичайне блюдо щоденного раціону.



Гарбузова олія в куклінаріі

Статті

Гарбуз - найяскравіший осінній овоч, що милує око своїм зовнішнім виглядом.
Які з насіння краще - маленькі чорні чи білі великі насіння гарбуза - вимагає детального вивчення з точки зору дієтологів.
Час приготування: 60 хв (включаючи заморожування) + 40 хв Інгредієнти: На 6-8 порцій: Тісто бризі: 175 гр (6 oz) Проста борошно 100 гр (4 oz) вершкового масла, порізаного кубиками 2 ст л цукру 1 яєчний жовток Зверху : 1 яйце 1 яєчний жовток 142 мл вершків кілька крапель ванильнойесенції Начинка: 3-4 стиглі груші 100 гр (4 oz) чорного шоколаду хорошої якості (близько 70% какао), порізаного 1-2 ст л цукру Інструкції: Незрівнянний торт, дуже простий, якщо уважно прочитати рецепт.




Гарбузова квітка в кулінаріі