Якщо ви дбаєте про свою шкіру, то зверніть увагу на корисні властивості гарбузового насіння (насіння), які надзвичайно багаті вітамінами, мінералами, корисними жирами і харчовими волокнами.
Сорти гарбузів
Сорти гарбузів

Новини

"Працюю водієм маршрутки.Робота нервова, постійні протяги.
Можливо, в майбутньому електрику для мобільних мереж в Африці буде вироблятися за допомогою олії з гарбузового насіння і пальмового замість традиційного палива, повідомляє Reuters.
Яскраві помаранчеві насіння гарбуза, крім смачної гарбузової каші і безлічі інших смачних і корисних страв, дарують нам ще й чудові й універсальні гарбузове насіння.

Питання та відповіді

Для чого є гарбузове насіння? Невже в гарбузі тільки вони корисні?
Як в кулінарії використовуються гарбузове насіння?
Куди можна додавати насіння гарбуза?


Сорти гарбузів

Сорти гарбузового насіння

1.Сорти гарбуза твердокорой

Естамп яскраво-червона.Пізньостиглий, урожайний, плоди великі, в діаметрі більше 35 см, потовщеною форми, яскраво-червоні; м'якоть жовто-оранжева.

Кущова помаранчева.Ранньостиглий, кущовий, плоди масою 5-6,5 кг, оберненояйцевидні, помаранчеві; м'якоть жовта, середньої товщини, хрумка, соковита.Слабо уражується борошнистою росою.

Лікувальна.Ранньостиглий; кущовий.Плоди масою 4-7 кг; м'якоть оранжева, товста, хрумка, солодка, містить підвищену кількість вітамінів і сухих речовин.Слабо уражується борошнистою росою.Зберігається до травня.

Мигдальний 35.Середньостиглий, плетисті (батоги довгі, до 8-10 м).Плоди масою до 5 кг, сплюснуті, гладкі або слабосегментірованние, у плодоніжки ребристі, буро-оранжеві з широкими темно-зеленими або світло-коричневими смугами; м'якоть оранжева, щільна, солодка.

Зимова солодка.Плоди масою 7-12кг, сплюснуті; м'якоть з підвищеним вмістом Сахаров.Сорт має гарну лежкістю і високою транспортабельністю.

Поширені також сорти Бірючекутская 27, Грибовська кущова 189, Алтайська 47, Хуторянка, Мозолеевская.

2.Сорти гарбуза крупноплодной

Їдальня зимова А-5.Пізньостиглий (вегетаційний період близько 135 діб); плоди плоско-округлі, сегментовані, світло-сірі; м'якоть щільна, помаранчева, солодка, насіння великі, глянцеві, жовті.дозріває в лежанні; транспортабельний.

Маммос золота.Плетистие; плоди дуже великі, масою більше 10кг, округлі, блідо-золотистого кольору.

Волзька сіра 92.Ранньостиглий, плоди слабосегментірованние, світло-сірі; м'якоть яєчно-жовта з помаранчевим відтінком, щільна, солодка, доброго смаку.Стійкий до грибкових захворювань, відмінно зберігається.

Поширені також сорти: Стофунтовая, Рекорд, Херсонська, Донська солодка.Зорька, Троянда.

3.Мускатні сорти гарбуза

Мармурова.Пізньостиглий (близько 135 діб); плоди середні, масою 5-6 кг, сплощені, поверхня зморшкувато-сегментована, горбкувата, кора сіра і темно-сіра, з цяточками на кшталт мармуру; м'якоть інтенсивно-оранжева, товста, тверда, хрустка , дуже солодка, смачна; насіння великі, `жовто-оранжеві.Термін зберігання 8-9 місяців.

Не тільки упадає гарбуза, а й ті, хто до останнього часу ставився до цього овочу з прохолодою, гідно оцінять новий оригінальний сорт гарбуза - Золота груша.

Неможливо залишитися байдужим, дивлячись на її високодекоративні плоди своєрідною каплевидної форми і яскравою помаранчевої забарвлення.Але коли Вам доведеться скуштувати ці грушоподібні тиквіна, Ви будете вражені ще більше, оскільки раніше Ви точно не пробували нічого подібного.Щільна, солодкувата м'якоть " Золотий груші " має незвичайний горіховий присмак.Комусь він нагадує смак смажених каштанів - улюблених ласощів французів, комусь - лісових горіхів.

Скільки чудових страв можна приготувати з горіховою гарбуза: пудинги, запіканки, каші, оладки, варення, цукати.Плоди невеликі, масою 1,5-2 кг, підходять для готування на раз.

Цей сорт в усіх відношеннях дуже зручний для вирощування: ранньостиглий, стійкий до хвороб.Плоди можна отримати вже через 90-95 днів після появи сходів, по 2-3 штуки на одній батоги, а зберігатися вони будуть до весни.

А ось чутки про голонасінні гарбузі напевно вже дійшли до вух любителів білих насіння.Великі, смачні насіння гарбуза не йдуть ні в яке порівняння з соняшником - про це знають усі справжні гурмани зерняткові.

Але насіння гарбуза ще й дуже корисні: містять велику кількість необхідних мікроелементів і до 52% високоякісного масла.Крім того, сухе насіння без шкірки здавна застосовуються в народній медицині як засіб для вигнання глистів.

Якщо Ви любите гарбузове насіння, але лузати їх Вам не подобається, дивовижна голонасінних гарбуз - якраз те, що потрібно.Її насіння не мають твердої оболонки, їх їдять, не очищаючи від шкірки.Якщо ж прикласти трохи праці, з цього насіння можна приготувати чудові солодкі делікатеси, наприклад козинаки.А м'якоть плодів використовується в їжу як у звичайної гарбуза.

Єдине, що потрібно пам'ятати, якщо Ви хочете отримати насіння без шкірки, - саджати цей і справді екзотичний сорт подалі від інших гарбузів та інших представників сімейства: кабачків та патисонів.Всі ці рослини належать до одного виду і легко перезапилюватися один одного.При цьому голонасінних гарбуз може втратити свою унікальну здатність утворювати голі насіння.А в іншому прийоми вирощування голонасінні гарбуза нічим не відрізняються від агротехніки звичайних сортів.



Сорти гарбузів

Статті

Час приготування: 10 хв + 10 хв Калорійність: В 1 порції: 140 ККалорії, 9 гр жирів (докладніше) Інгредієнти: На 4 порції: 40 гр (1 1 / 2 oz) вершкового масла 1 цибуля-шалот, дрібно порізаний 25 гр ( 1 oz) гарбузового насіння 25 гр (1 oz) кедрових горішків 50 гр (1 3 / 4 oz) родзинок 1 великий качан цвітної капусти, поламаний на окремі квіточки Інструкції: 1.Розтопити масло в сковороді, обсмажити цибулю до м'якості.
Гарбуз - найяскравіший осінній овоч, що милує око своїм зовнішнім виглядом.
Вчені досі не можуть сказати точно, що таке гарбуз - овоч, фрукт або ягода.




Сорти гарбузів