Корисні властивості гарбузового насіння значні.Вони чудово стабілізують кров'яний тиск, особливо корисні гіпертонікам.
Чим корисна тиква
Кабачкові зернята властивості

Новини

Яскраві помаранчеві насіння гарбуза, крім смачної гарбузової каші і безлічі інших смачних і корисних страв, дарують нам ще й чудові й універсальні гарбузове насіння.
"Працюю водієм маршрутки.Робота нервова, постійні протяги.
З цією проблемою чоловіки не поспішають йти до лікаря.Одні сподіваються на

Питання та відповіді

Як насіння гарбуза допоможе позбутися лямблій?
Чим так корисні гарбузове насіння?
Чи сильно калорійні гарбузове насіння?


Чим корисні гарбузові хвостикі

Гарбуз та її насіння

У гарбуза в їжу йдуть м'якоть і насіння.У її м'якоті містяться цукри, каротиноїди, пектинові речовини, клітковина, макро - і мікроелементи калію, кальцію, магнію, заліза, аскорбінова кислота, вітаміни групи В, Е, PP.

Гарбуз зміцнює пам'ять, надає сили фізично слабкому організму.Гарбузову кашу корисно їсти дітям, підліткам та надмірно худим людям.Вона сприяє оздоровленню шлунка і дванадцятипалої кишки.Гарбуз є хорошим засобом від закрепів, її м'якоть має легкими проносними і сечогінними властивостями, посилює процес виведення хлористих солей, токсинів і отрут з організму, знімає запальні пухлини, є її рекомендується при серцевих набряках та захворюваннях нирок і сечового міхура.Її корисно їсти страждаючим гастритом, ентеритом, колітом.При цукровому діабеті, підвищеної жирності крові, для виведення з організму зайвої жовчі і слизу гарбуз дає чудодійний ефект.

При лікуванні цукрового діабету і для виведення холестерину з крові готують гарбузовий сік, додають до нього трохи лимонного соку і п'ють по склянці на день.Народна медицина рекомендує пити гарбузовий сік (по 1 склянці 3 рази на день) при хворобах печінки.Для поліпшення смаку можна додавати в нього соки інших овочів і фруктів (морква, томати, яблука).М'якоть гарбуза не володіє високими живильними властивостями і, незважаючи на її цукристість, є нешкідливою для діабетиків.З цієї ж причини її можна рекомендувати є повним і огрядним людям, що бажають схуднути.У той же час худим людям гарбуз може допомогти набрати вагу.

М'якоть гарбуза має прохолодним властивістю і дає хороший ефект при знятті запальних пухлин, а також для втамування спраги.Якщо у вас піднялася температура, болить або паморочиться голова, то розріжте поперек великоплідний гарбуз і хвостову її частину надіньте на голову, тоді через деякий час ви відчуєте полегшення і зниження температури.Гарбуз корисна при хронічній жовтяниці, і взагалі її м'якоть можна вважати одним печінки.

М'якоть гарбуза швидко перетравлюється в шлунку, оберігає його слизову від шкідливого впливу деяких токсичних речовин і навіть допомагає загоєнню виразок.А якщо її варити разом з м'ясом і бобовими плодами, то вона не тільки допоможе швидше зваритися цим продуктам, але і сприятиме якнайшвидшому переварюванню цієї їжі у вашому шлунку.М'якоть і сік гарбуза покращують функцію кишечника при запорах і рекомендуються при колітах з недостатнім випорожненням кишечника.

Якщо ваша близька захворів на менінгіт, марить, у нього болить голова або його мучить безсоння, то приготуйте сік із сирого гарбуза, змусьте хворого подихати цим соком, а потім закапайте сік у ніс і вуха хворого, і ця процедура зробить на нього сприятливу дію.Гарбузовий сік також заспокоює нервову систему, сприяє хорошому сну і втамовує спрагу.Пити свіжий гарбузовий сік рекомендується при захворюванні нирок, жовчного міхура, а також при запаленні товстої кишки (1/2-1 стакан в день).

Деякі аборигени Ірану, зокрема із кашкайскіх і бахтіярскіх племен, п'ють сік сирого гарбуза як прохолодного напою, а також при лихоманці, як жарознижувальний засіб.При захворюваннях горла або зубів вони полощуть ротову порожнину і горло гарбузовим соком, додавши в нього трохи лимона.Таку ж суміш вони закопують у вуха при отитах.речі, знаменитий східний лікар Авіценна ще в давні середньовічні часи рекомендував вживати гарбуз у лікувальних цілях.Він вважав, що гарбуз і кабачки корисно їсти при безсонні і при захворюваннях, які супроводжуються високою температурою.Тільки при плевриті Авіценна не рекомендував їсти гарбуз.

При головних болях і запальних пухлинах можна накладати на лоб або пухлина кашку, приготовану з гарбузової м'якоті.Її також корисно накладати на місце опіків і на ділянки шкіри, уражені екземою.речі, при екземі і шкірних запаленнях хорошу дію надає серединна м'якоть плоду з насінням, а також пластир з розім'ятих свіжого листя гарбуза і кабачків, які накладаються на уражене місце.

Гарбуз корисна при серцево-судинних захворюваннях, таких, як гіпертонія, атеросклероз і т.п., а також при порушеннях обміну речовин і подагрі.Підсмажена рубана м'якоть з додаванням сочевиці і ячмінного борошна допоможе при лікуванні сухого кашлю.

При гемороях, шлункових і внутрішніх крововиливах корисно їсти сушені гарбузове коріння, а присипка з растолченной сушеної гарбуза зупиняє кровотечу при порізах і саднах.З гарбузового корок готують відвар, який застосовується як полоскання при зубному болю.А заварка з гарбузового хвостиків добре розчиняє солі сечової (урати), щавельной (оксалати) і фосфорної (фосфати) кислот.

Багатьма властивостями, властивими гарбузі, мають кабачки та цукіні - найближчі родичі гарбуза.Вони дуже близькі з гарбузом за хімічним складом, хоча бідніші за змістом вуглеводів і каротину.Зате кабачки значно багатшими солями калію і міді і тому дуже корисні страждають серцево-судинними захворюваннями і недокрів'ям.У них також значно більше вітаміну С, основна частина якого міститься в шкірці, тому з молодих плодів шкірку зрізати не слід.Досить просто добре їх вимити і відрізати ніжку.Для салатів невеликі плоди бланшують протягом 2 хв у киплячій воді, щоб вони не гірчить, обсушують і нарізають часточками.Великі плоди перед вживанням очищають від шкірочки, розрізають уздовж і видаляють насіння.Кабачки їдять в сирому (в основному в комбінованих салатах), консервованому, смаженому, вареному і тушкованому вигляді.Їх маринують, фарширують, запікають або гасять з томатами та прянощами.Сік сирого кабачка володіє низькою калорійністю, тому його корисно пити людям, страждаючим від надмірної ваги, він гальмує процес ожиріння.



Гарбуз від печінки

Статті

У запечених насіння гарбуза смак схожий на арахіс.Їх можна їсти як корисний перекус, використовувати в салатах, супах і гуляшах.
До цього часу немає єдиної думки про походження гарбуза.
Гарбуз - найяскравіший осінній овоч, що милує око своїм зовнішнім виглядом.




Лікування соком гарбуза