Інші живильні речовини, присутні в насінні гарбуза є: магній, фосфор, цинк, мідь, калій, фолієва кислота, ніацин, рибофлавін і тіамін.
Уресєч
Чим корисний гарбуз

Новини

Гарбузове насіння - один з головних джерел цинку.Особливо потрібен цинк організму чоловіків, причому в різному віці: у підлітковому, коли раптом з'являються вугри, виникає себорея, жирна лупа у волоссі, а також в середньому і літньому при таких захворюваннях, як простатит.
Якщо ви дбаєте про свою шкіру, то зверніть увагу на корисні властивості гарбузового насіння (насіння), які надзвичайно багаті вітамінами, мінералами, корисними жирами і харчовими волокнами.
Яскраві помаранчеві насіння гарбуза, крім смачної гарбузової каші і безлічі інших смачних і корисних страв, дарують нам ще й чудові й універсальні гарбузове насіння.

Питання та відповіді

Як насіння гарбуза допоможе позбутися лямблій?
Для чого їдять гарбузове насіння?
Чим корисні насіння тики?


Гарбуз на зиму

Гарбуз: красава і корисна

Гарбуз - найяскравіший осінній овоч, що милує око своїм зовнішнім виглядом.Помаранчева, смугаста, світло-жовта, декоративна або звичайна, велика чи маленька, кругла або грушовидна - гарбуз не залишиться непоміченою на городі.У багатьох країнах навіть існують конкурси на вирощування гарбузів- рекордсменів.

Плід у гарбуза м'ясистий, соковитий, з білими їстівними насінням.

Сказати, що гарбуз корисний - нічого не сказати.І мякость, і насіння, і квіти, і навіть листя гарбуза можуть надавати лікувальний ефект при багатьох захворюваннях.А вживання гарбуза в кулінарії практично не має протипоказань, і це робить її незамінним продуктом у раціоні і дорослих , і дітей.

Акуратно з вживанням гарбузи варто бути:

людям зі схильністю до алергічних реакцій на каротин, яким так багата гарбуз

при цукровому діабеті, оскільки гарбуз містить більше кількість вуглеводів

виразкової хвороби шлунка та 12-палої кишки

гастрити зі зниженою секрецією шлункового соку.

М'якоть гарбуза містить велику кількість легкозасвоюваного рослинного каротину, зміст якого тим більше, чим яскравіше забарвлення; рослинних пектинів і клітковини; в ній велика кількість мікроелементів: залізо, цинк, кобальт, мідь, кальцій, калій, фосфор, фтор.Гарбуз насичена і вітамінами групи В (В1 і В2), містить вітаміни А, Е, С і Д, багата цукрами - основну масу солодощі її становить легко розщеплюється глюкоза (близько 2 / 3).У м'якоті міститься яблучна і нікотинова кислоти.

Гарбузове насіння багаті клітковиною, пентозанами, крохмалем, азотистими речовинами, вітамінами групи В, вітамін С, в їх складі близько 50% жирної олії, яке багате Глицеридами кислот: ліноленової, пальмітинової, стеаринової і олеїнової, які беруть активну участь в роботі багатьох органів і систем організму.

Насіння гарбуза - легкодоступний джерело білка, що безсумнівно оцінять по достоїнству вегетаріанці і люди з непереносимістю тваринних білків.Листя містять вітамін С, а квіти - флавоноїди і каротиноїди.

Склад нами вивчений, тепер подивимося, як і кому гарбуз може бути корисна.

Найпоширеніше використання сирого насіння гарбуза - противоглистное терапія.Можна просто вживати очищені насіння протягом дня (50-60 г на день), можна робити спеціальні суміші для вигнання паразитів: 300 грам очищених від шкірки, але із зеленою плівкою насіння гарбуза перемолоти через м'ясорубку або в блендері і залити 50 мл охолодженої кип'яченої води.Отриману суміш випити невеликими порціями натщесерце протягом однієї години, потім, через 2 години, випити проносне і ще через 30 хвилин поставити очисну клізму.Порція суміші варіюється в залежності від віку: для дітей 3 -4 років, насіння береться 75-100 г, 5-6 років - 100-150 г, від 10-ти років - 150-200 г, для дорослих - 300 г.В отриману суміш для поліпшення смаку можна додавати мед.

Також насіння гарбуза використовують як протиспазматичний засіб при простатитах.

Гарбузове насіння - відмінний засіб від нудоти, добре допомагають при токсикозах вагітних, а також при заколисуванні в транспорті, оскільки мають протиблювотну дію.З'їв пару насіння - і нудоти як і не бувало.

З насіння гарбуза добувають масло, яке можна використовувати і в лікувальних цілях, і просто як приємну смакову добавку до страв.Гарбузове масло першого холодного віджиму знижує тиск, корисно при сечокам'яній хворобі, має властивість зупиняти жовчокам'яна хвороба, володіє антигістамінним властивістю (знижує силу і частоту алергічних реакцій), допомагає при хворобах нирок і діє як детоксикант при отруєннях.

Листя гарбуза можна заварювати окропом, настоювати і вживати як джерело вітаміну С - такий відвар дуже добре стимулює імунітет.

Настоянки з квіток гарбуза допомагають при пораненнях і поганий загоєнні шкіри, прискорюючи процеси регенерації.

Ну, і звичайно ж, м'якоть гарбуза.Соковита, помаранчева, багата клітковиною і пектинами, а головне - смачна і солодка.Вживання гарбуза в сирому вигляді допомагає при атеросклерозах, залізодефіцитної анемії, недокрів'ї, підвищеному тиску, отруєннях, проблеми зі стільцем, виводить з організму холестерин і токсини.

Свіжовичавлений сік гарбуза, приправлений медом - відмінний заспокійливий засіб при нервовому збудженні, допомагає при безсонні.Соком гарбуза можна полоскати рот, він зміцнює зубну емаль і запобігає розвитку карієсу.

Гарбузова каша легко перетравлюється, що робить її дуже незамінним блюдом в меню в післяопераційному періоді або під час хвороби та одужання.

Гарбуз має сечогінну властивість, тому постійне її вживання допомагає впорається з набряками; також гарбуз допомагає відновленню антиоксидантних функцій печінки, тому її корисно їсти тим, хто переніс вірусний гепатит А.

Свіжа м'якоть гарбуза - відмінний засіб для відновлення шкірних покривів.На гнійні рани, порізи і забої просто можна накладати компреси з м'якоті гарбуза.Також компреси з кашки сирого гарбуза знімають втому і біль у ступнях після важкого дня.

Застосовується гарбуз і як косметичний засіб.Особливо актуальні гарбузове маски в холодну пору року, коли шкіра страждає від обвітрювання і морозів.Гарбуз володіє природними антиоксидантами, добре зволожує і має природний сонцезахисний ефект.У домашній косметології використовувати масло гарбуза можна, додаючи по кілька крапель в шампунь, тонік, крем для обличчя), воно прискорює процеси регенерації, бореться зі старінням шкіри, а також живить шкіру голови.

При вугрової висипки, зайвої жирності і блиску шкіри, можна протирати обличчя шматочком гарбуза.Наріжте гарбуз на шматочки, або заморозьте дрібно натерту м'якоть гарбуза з формочках для льца, і вранці протирайте ними особа.

Гарбузова маска для сухої чутливої ??шкіри.

100 грам м'якоті гарбуза, очистити від шкірки, натертої на дрібній тертці, відварити протягом 5 хвилин з додаванням 1-2 стіл.ложок молока.Остудити кашку до кімнатної температури, додати один сирий жовток, розмішати і накласти на очищену шкіру обличчя, шиї та декольте (уникайте області навколо очей) на 10-15 хвилин.Потім змити теплою водою.

Гарбузова маска для жирної та комбінованої шкіри.

100 грам сирої м'якоті гарбуза, натертої на тертці, змішати з 1 год.л.меду, для досягнення густоти, додати 1 стол.ложку крохмалю чи борошна.Нанести на очищену шкіру обличчя легкими масажуючими рухами, уникаючи області навколо очей і залишити на 10 - 15 хвилин.Змити теплою водою.

Омолоджуючий скраб для тіла.

100 грам вареної гарбуза (можна запеченої), розім'яти в кашку, змішати з 1 год.ложкою кориці і додати 2 год.л.коричневого цукру.

Наносити на тіло вологою мочалкою, м'якими круговими рухами, рухаючись знизу вгору (від ніг до шиї).Змити теплою водою і нанести зволожуючий крем або лосьйон з доданими до нього парою крапель гарбузової олії для посилення ефекту.

Заготівля гарбуза на зиму.

Гарбуз - диво-овоч на зимовий період.Її головна перевага перед іншими овочами по частині зберігання - вона може довго зберігається в цілому вигляді, з непошкодженою шкіркою, на заскленому балконі, або в погребі.Головні умови успішного зберігання - щоб було не сильно волого, температура в межах від +2 до +15 градусів за Цельсієм, і захист від прямих сонячних променів (можна просто вкривати гарбуз тканиною щільною, наприклад, мішковиною).Також, якщо гарбузів декілька, варто зберігати їх так, щоб вони не стикалися між собою.

Тепер кілька рецептів страв з гарбуза, які допоможуть урізноманітнити зимове меню, наситити вітамінами і корисними речовинами організм у період, коли це особливо важливо.

Варення з гарбуза.

300 мл води

1 кг цукру

1 кг очищеної м'якоті гарбуза, нарізаної кубиками середнього розміру.

Зварити цукровий сироп, довівши його до стану тягучості.

Підготовлену м'якоть гарбуза скласти в широку каструлю, залити сиропом і варити на повільному вогні до готовності.Готове варення розкласти в банки і закатати.

Гарбуз фарширована м'ясом і овочами.

1 гарбуз (близько 5 кг)

1 банка горошку зеленого

1 банка кукурудзи

3 середніх цибулини

300 грам м'ясного фаршу

3 склянки овочевого бульйону

парочка зубчиків часнику

рослинне масло

2 стіл.ложки томатної пасти

1 стіл.ложка борошна

1 пучок зелені (краще петрушки)

каррі (0,5 год.л.)

сіль, перець за смаком

Зрізуємо у гарбуза верхівку і очищаємо її від насіння і м'якоті, залишаючи стінки гарбуза приблизно товщиною в 1 см.

М'якоть, очистивши від насіння, нарізаємо кубиками.Обсмажуємо разом з цибулею, хвилини 2-3, потім туди додаємо часник і томатну пасту, заливаємо овочевим бульйоном і варимо близько 10 хвилин.У сковороді підсмажуємо фарш з сіллю і каррі.Додаємо фарш до гарбуза, туди ж кладемо горошок, кукурудзу, муку і зелень, солимо і даємо постояти хвилин 10.

Потім фаршируємо саму гарбуз отриманою сумішшю, закриваємо верхівкою і ставимо в духовку на 200 градусів на 30 хвилин.

Салат з гарбуза і волоських горіхів.

0,5 кг м'якоті гарбуза

100 грам горіхів

1 лимон (сік)

мед за смаком

Гарбуз сиру натерти на крупній тертці, змішати з подрібненими в блендері або кавомолці волоськими горіхами, заправити лимонним соком і медом.

Гарбуз в горщику

М'якоть гарбуза нарізаємо кубиками, посипаємо цукром, ваніллю і даємо трошки постояти (хвилин 10-15).

Змащуємо горщики рослинним маслом, закладаємо в них гарбузове кубики і заливаємо вершками або сметаною.У нагріту до 200 градусів духовку, ставимо горщики на 50-60 хвилин.Краще вживати в охолодженому вигляді.

Каша гарбузова

0,5 кг очищеної м'якоті гарбуза

7 столів.ложок рису (краще круглозерністого)

200 мл молока

вершкове масло, сіль, цукор за смаком

М'якоть гарбуза нарізати дрібними шматочками, скласти в ємність для готування і залити водою (води повинно бути в 2 рази більше, ніж гарбуза), накрити кришкою, довести до кипіння і варити до готовності на малому вогні, постійно помішуючи.Потім попередньо добре промитий рис додати до вже готової гарбузі, і варити до його готовності (поки не розвариться).Потім додати молоко, сіль і цукор і проварити ще хвилин 10.Подавати з вершковим маслом.

Цукати гарбузове.

1 кг м'якоті гарбуза

2 гвоздики

1 апельсин

1,2 кг цукру

700 мл води

2 палички кориці

Гарбузову м'якоть нарізаємо дрібними кубиками, складаємо в ємність, заливаємо попередньо звареним і процідженим цукровим сиропом, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин на маленькому вогні, потім охолоджуємо до кімнатної температури.Додаємо корицю, гвоздику і сік апельсина, і знову доводимо до кипіння, потім Остуджуємо.Процедуру закипіло-охололо повторюємо близько 6-7 разів, поки гарбузові кубики не стануть напівпрозорими.

Потім відкидаємо гарбуз на сито, даємо стекти сиропу, цукати розкладаємо на кондитерській папері, і даємо висохнути при кімнатній температурі, в духовці з конвекцією при 50-ти градусах або в електричній сушарці для овочів і фруктів.

Готові цукати розкласти в герметично закриваються ємності і пригощати гостей при кожному зручному випадку.



Уресєчш эр эре?ээ 

Статті

Блюдо з розряду економ-рецепт...Исходники: Макаронні вироби - зварити заздалегідь омлетную маса Травки-приправки Сир тертий (факультативно) Сіль Гарбузове насіння Масло - для змащення форми Сухарі панірувальні - для обсипання форми Робимо! Відварені макаронні вироби змішати з травками-приправки (у мене на додаток до того, що є на фотографії - сушені помідори, подрібнений часник).Викласти в змащену маслом і обсипану сухарями форму.
Розбираємося з педіатром, не підхопив ваша дитина паразитів на вулиці Найпопулярніша нині тема для обговорення у матусь у нашому дворі - яку заразу можна підхопити в пісочниці.
Основні характеристики Альтернативне назва: яловичина, обсмажена з овочами і гарбузовим насінням Вид кухні: інтернаціональна подієвості: блюдо на кожен день Порції: 1 Час: 20 Тип страви по основному продукту: м'ясо, овочі за способом приготування: смаження по подачі: основні страви Готує за Складність: легко за часом: швидко Інгредієнти Гарбузове насіння 1 год.л.Яловичина (філе) 150 г Оливкове масло 1 ст.л.Стручкова квасоля 100 г Зелена цибуля (стебло) 1 шт Морква 2 шт Цибуля ріпчаста 1 шт Часник 1 зубчик Розмарин 0.50 год.л.Оцет бальзамічний 2 ст.л.Мед 1 год.л.Сіль за смаком Перець чорний мелений за смаком Спосіб приготування Насіння підсмажуємо на сковороді без додавання жиру.




Чим корисний гарбуз для дітей