Насіння гарбуза допомагають зменшити рівні речовин, які сприяють каменеутворенню в сечі.
Уресєч
Гарбуз

Новини

Прикладайте гарбузовий м'якуш до ран, їжте кашу при гастриті, а гарбузове насіння при простатиті.
Можливо, в майбутньому електрику для мобільних мереж в Африці буде вироблятися за допомогою олії з гарбузового насіння і пальмового замість традиційного палива, повідомляє Reuters.
Гарбузове насіння все частіше опиняються в полі наукового інтересу дослідників.

Питання та відповіді

Що корисніше гарбузове насіння або арахіс?
Чим корисні насіння тики?
Як насіння гарбуза допоможе позбутися лямблій?


Уресєч

Гарбуз в рецептах народної медицини

Гарбуз - справжній скриньку мінеральних сполук.Вона містить у великій кількості кальцій, калій, фосфор, залізо, мідь, фтор і цинк.У гарбузовому м'якушки дуже багато каротину, вітамінів С, вітаміни групи В.

У народній медицині широко використовують насіння і м'якоть плодів гарбуза.

Насіння гарбуза використовують як засіб проти стрічкових і круглих глистів, аскарид і гостриків.Розтерті в ступці 300 г насіння із зеленою оболонкою змішують з 50-100 г меду і приймають протягом 1 години невеликими порціями натщесерце.Через 3 години п'ють проносне і потім через півгодини ставлять клізму.Дітям кількість насіння зменшують залежно від віку.

Відвар з насіння гарбуза готують наступним чином: сирі неочищені насіння (120-200 г) очищають, подрібнюють і заливають подвійною кількістю води.Потім на водяній бані, на слабкому вогні, витримують отриману масу протягом двох годин, не доводячи до кипіння.Суміш віджимають , охолоджують протягом 10 хвилин, фільтрують і п'ють по 1 столовій ложці протягом півгодини весь відвар.Через 2 години приймають сольове (тільки не масляне) проносне.

Протягом двох діб дотримуються молочно-рослинну дієту.

М'якоть гарбуза рекомендують як сечогінний і поліпшує обмін речовин засіб, а також як легкий проносний.М'якоть плодів має протизапальну властивість.Її прикладають при опіках, екземі, висипах до запалених ділянок шкіри.

М'якоть, зварену з медом, вживають в їжу при хворобах сечового міхура, печінки, нирок, а також серцево-судинних захворюваннях, що викликають набряки.

Печена м'якоть гарбуза використовують як дієтичний продукт, оскільки не надає подразнюючої впливу на ниркову тканину.М'якоть гарбуза є протиблювотну засобом для вагітних.

Каша на меду з пшона і м'якоті гарбуза покращує функцію кишечника.Особливо корисна вона при колітах з недостатнім випорожненням кишечника.Як сечогінний і жовчогінний засіб їдять сиру (по 0,5 кг на день), варену, печену гарбуз (по 1,5-3 кг в день 3-4 місяця).У цих же цілях приймають відвар з плодоніжок (15-20 г дрібно нарізають і варять 15 хвилин в 2 стаканах води - доза на день).

Показана гарбуз при пієлонефритах, гострих і хронічних циститах і деяких формах уретритів.У цьому випадку.її вживають 2 рази на день по 50 г у вигляді каші.

Дуже хороші результати в цих випадках дає свіжий сік, отриманий з сирого гарбуза (2-3 склянки на день).Заспокійлива дія робить гарбузовий сік або відвар з медом при безсонні.Використовуються і квітки, і черешки гарбуза.Наприклад, відвар з квіток гарбуза використовують для загоєння ран, а з черешків - як ефективний сечогінний засіб.

Тибетська народна медицина використовує гарбуз у лікувальному харчуванні при захворюваннях печінки, нирок і серця, лікуванні гастритів з підвищеною кислотністю, а також при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки: 15-20 г дрібно нарізаних плодоніжок і 2 г прополісу варять 15 хвилин в 2 стаканах води - доза на день.



Гарбуз

Статті

Гарбуз - найяскравіший осінній овоч, що милує око своїм зовнішнім виглядом.
Гарбузове насіння з давніх часів використовували в народній медицині як засіб протиглисний, а так само як спосіб, що допомагає при захворюваннях сечостатевих органів, особливо при спазмах, які утруднює сечовипускання.
Інгредієнти для рецепта Гарбузове насіння по-східному гарбузове насіння - 1 склянка вершкове масло - дві столові ложки сушений часник - одна чайна ложка сіль - дві чайних ложки чорний мелений перець - 1 / 4 ст.ложки Спосіб приготування рецепту Гарбузове насіння по-східному Закип'ятити 2 чашки води.




Уресєч