Гарбузове насіння і лушпиння також покращують лактацію.Вони також використовуються для зниження післяпологового набряку рук і ніг.
Печений гарбуз
Печена гарбуза

Новини

Гарбузове насіння - один з головних джерел цинку.Особливо потрібен цинк організму чоловіків, причому в різному віці: у підлітковому, коли раптом з'являються вугри, виникає себорея, жирна лупа у волоссі, а також в середньому і літньому при таких захворюваннях, як простатит.
"Працюю водієм маршрутки.Робота нервова, постійні протяги.
Американська дослідниця Sheryl Walters встановила, що гарбузове насіння - сильний афродизіак.

Питання та відповіді

Чим так корисні гарбузове насіння?
Як в кулінарії використовуються гарбузове насіння?
Чому мені дуже хочеться їсти гарбузове насіння і причому постійно?


Гарбуз вітаміни

Гарбуз - жіночий овощь

До цього часу немає єдиної думки про походження гарбуза.Одні вчені вважають, що батьківщиною гарбуза була Америка, інші, що завезена ця культура з Китаю, де її культивували при імператорському дворі.

гарбуз має свої різновиди.Вона поділяються на 4 види: столові, кормові, декоративні та посудні.До вживання фактично придатні тільки столові сорти гарбуза, які діляться на три ботанічних види: мускатні, великоплідні і твердокорие.

Дуже хороша мускатна гарбуз.Вона ароматна, містять високий відсоток каротину.І що примітно, при звичайних кімнатних умовах зберігатися до 3 років.Але основною перевагою гарбуза є той факт що вона

була і залишається незамінним дієтичним продуктом, корисним при проблемах з печінкою, жовчним міхуром, а також гастритах і колітах.Завдяки ніжної м'якоті з майже нейтральним середовищем, гарбуз сприяє загоєнню виразок шлунка та дванадцятипалої кишки, а також корисна при токсикозі вагітних, екземі та опіках.Застосування гарбузової дієти дасть чудовий ефект при серцево-судинних захворюваннях, ожирінні, при порушенні обміну речовин.

А ось гарбузовий сік здатний заспокоїти нервову систему, поліпшує сон і втамовує спрагу.Даний сік можна використовують як сечогінний засіб при серцевих набряках та захворюваннях нирок.

М'якоть гарбуза містить велику кількість каротиноїдів, з них у нашому організмі синтезується вітамін А, і флавоноїдів - рослинних антиоксидантів, які значно знижують ризик патологічного переродження клітин тканин організму.Багата гарбуз і на вітаміни групи В, С, Р, РР, Е.Є в гарбузі чимало макро - і мікроелементів, Гарбуз серед овочів в найбільшому кількості містить залізо, чимало в ній і солей міді, фосфору, а пектинові речовини забезпечують виведення з організму токсичних продуктів обміну і надлишків холестерину.

І на кінець, гарбуз добре засвоюється організмом, в ній мало рослинної клітковини і багато води.

Гарбуз дуже смачний і корисний овоч, який містить велику кількість каротину і вітамінів.У м'якоті гарбуза міститься дуже багато цінного для дитячого організму вітаміну D, який підсилює життєдіяльність і прискорює ріст дітей.Клітковину цього овоча легко засвоює навіть ослаблений організм, ось тому страви з гарбуза рекомендують для лікувального та профілактичного харчування.Оскільки в гарбузі багато солей міді, заліза і фосфору, які позитивно впливають на процес кровотворення в організмі, вживання її рекомендовано як профілактика недокрів'я і атеросклерозу.

Корисна гарбуз також при захворюванні печінки і нирок.Гарбуз відмінний регулятор травлення і за рахунок великого вмісту пектину сприяє виведенню холестерину з організму.

З органічних кислот в гарбузі міститься переважно яблучна кислота.У ній достатню кількість цукристих речовин: глюкоза, фруктоза, сахароза, причому 2 / 3 сумарного вмісту цукристих сполук становить глюкоза.

Гарбуз справжній скриньку мінеральних сполук.Вона містить в достатній кількості кальцій, калій, фосфор, залізо, мідь, фтор і цинк.У гарбузовому м'якушки дуже багато каротину, вітамінів С, групи В та інших корисних для організму речовин, які позитивно впливають на функцію кишечника з послаблюючийефект, в той же час це дуже хороший сечогінний засіб.

Страви з гарбуза рекомендують включати в раціон хворим на гепатит і холецистит, а так само людям з жовчокам'яна хворобою хронічним колітом і ентероколітами в стадії загострення, із захворюваннями серцево-судинної системи (гіпертонія, атеросклероз із недостатністю кровообігу), з гострими і хронічними нефритами та пієлонефриту.Гарбуз рекомендується для вживання вагітним жінкам як природне протиблювотний засіб.Її вживають при «морської хвороби».

Для лікування нирок вживають не сам м'якуш, а свіже вичавлений сік із сирого гарбуза - по півсклянки на добу.Сік гарбуза має заспокійливий ефект, покращує сон.

У вигляді компресів розтертий м'якуш цього овочу прикладають на уражені ділянки шкіри при екземах, опіках та висипки.

Страви з гарбуза бажано вживати тим, хто переніс захворювання на вірусний гепатит А, у зв'язку з тим, що біологічно-активні речовини, які містяться в м'якушки сприяють відновленню активної антиоксидантної функції печінки.

Використовуючи страви з гарбуза протягом тривалого часу можна домогтися виведення зайвої рідини з організму.З цією метою гарбузову дієту від серцевих і ниркових набряків протягом 3-4 місяців у сирому вигляді по 0,5 кг на добу і у вареному або печеному вигляді по 1 , 5 кг на добу призначав такий знаменитий російський терапевт як С.З.Зимницкий.

Гарбузове насіння з давніх часів використовували в народній медицині як засіб протиглисний, а так само як спосіб що допомагає при захворюваннях сечостатевих органів, особливо при спазмах, які утруднює сечовипускання.

В Індії гарбуз використовується для лікування туберкульозу.Доведено що водний екстракт плоду цього овоча в розведенні 1:10000 перешкоджає розмноження туберкульозної палички.

Страви з гарбуза

Гарбуз печена

Стиглий гарбуз розрізають і видаляють з неї волокна та насіння не знімаючи при цьому шкірку і запікають у духовці до готовності.Подають охолоджену з молоком або вершками з цукром або медом.Гарбуз при приготуванні в духовці можна 2-3 рази полити розтопленим маслом і подавати гарячої.

Гарбуз, запечена в горщику

Гарбуз очищають і ріжуть невеликими шматочками, пересипають цукром, ваніліном і залишають на кілька хвилин.Горшочек змащують маслом і кладуть в нього гарбуз, заливають вершками і ставлять в духовку.Час приготування одну годину, після чого горня з гарбузом виймають і охолоджують.Краще вживати в охолодженому вигляді.

Кисіль із гарбуза

Гарбуз очищають і труть на дрібній тертці.Картопляний крохмаль розводять холодним молоком і виливають у гаряче молоко, перемішуючи, доводять до кипіння.Додають за смаком ваніль, цукор, трохи солі, потерту гарбуз.Все перемішують і доводять до кипіння.Розливають і охолоджують.

Для приготування необхідно: 500 г гарбуза, 0,5 л молока, 3 ст.ложки цукру, 1,5 ст.ложки картопляного крохмалю, сіль і ванільний цукор за смаком.



Обмін насінням

Статті

Час приготування: 25 хв + 20 хв Калорійність: В 1 порції: 317 ККалорії, 12 гр жирів (докладніше) Інгредієнти: На 9 порцій: 280 гр (10 oz) простий борошна 1 ст л пекарського порошку 2 ст л меленої кориці 1 ст л солі 3 яйця 175 мл (6 fl oz) молока 85 гр (3 oz) вершкового масла, м'якого 175 гр (6 oz) цукру 350 гр (12 oz) очищеної гарбуза, натертої на тертці щіпка гарбузового насіння Інструкції: 1.Розігріти духовку до 200 гр С/400 F / Gas 6.Змастити маслом спеціальну форму для кексів (з 9 поглибленнями) або поставте на деко 9 формочок для кексів.
Гарбузове насіння з давніх часів використовували в народній медицині як засіб протиглисний, а так само як спосіб, що допомагає при захворюваннях сечостатевих органів, особливо при спазмах, які утруднює сечовипускання.
Гарбуз є цінним джерелом калію і вельми корисна особам з підвищеним кров'яним тиском, однак вона протипоказана нирковим хворим.




Печена гарбуза