Якщо ви дбаєте про свою шкіру, то зверніть увагу на корисні властивості гарбузового насіння (насіння), які надзвичайно багаті вітамінами, мінералами, корисними жирами і харчовими волокнами.
Гарбуз овоч чи фрукт
Використання гарбуза в харчуванні

Новини

Якщо ви дбаєте про свою шкіру, то зверніть увагу на корисні властивості гарбузового насіння (насіння), які надзвичайно багаті вітамінами, мінералами, корисними жирами і харчовими волокнами.
Доброякісна пухлина (аденома) передміхурової залози, на жаль, не рідкісний гість чоловіків, яким під 50.І не всі з них здатні одержати адекватне лікування, або через дорожнечу потрібних ліків, або через відсутність поруч фахівців.
Гарбузове насіння все частіше опиняються в полі наукового інтересу дослідників.

Питання та відповіді

Чим загрожує їсти щодня гарбузове насіння?
Чому мені дуже хочеться їсти гарбузове насіння і причому постійно?
В чому користь чи шкода насіння гарбуза?


Що таке гарбуз овоч чи фрукт

Час гарбуза

Вчені досі не можуть сказати точно, що таке гарбуз - овоч, фрукт або ягода.Ясно одне: нехтувати гарбузом - суще безумство.

Гарбуз - джерело вітамінів.Вітаміни А і Е - їх ще називають вітамінами молодості - активно борються зі зморшками; вітамін К, якого практично немає в жодному іншому овоче, збільшує згортання крові; не менш рідкісний вітамін Т допомагає засвоювати важку їжу і перешкоджає ожирінню ( а значить, страви з гарбуза - найкращий гарнір до м'яса).

У гарбузі міститься залізо, яке допоможе при анемії, і пектинові речовини - вони виводять з організму токсини і знижують рівень холестерину.

Вітамін D вкрай корисний дітям - він прискорює ріст, запобігає розвитку рахіту, сприяє гарному настрою.

Навіть найкорисніша морквина поступається гарбузі в п'ять разів за кількістю каротину, який необхідний любителям комп'ютерів і людям з поганим зором.

Але й це не все.Клітковина, якою так багата гарбузова м'якоть, запобігає рак і діабет, вітамін С підвищує імунітет, захищає від простуди, активно виводить з організму сіль і знижує високий тиск.

Корисні цукру, вітаміни В1, В2, В5, В6, РР, жири, білки, вуглеводи, целюлоза, мінерали - все це ховається в соковитої м'якоті гарбуза-чарівниці.

Насіння, м'якоть, сік, масло.Вважається, що корисно і навіть цілюще в гарбузі буквально все - і м'якоть, і насіння, і масло, яке з них отримують, і навіть квіти і листя.

Гарбузове насіння містяться від 32 до 52% харчової олії і необхідний людині запас цинку.Усього жменю насіння гарбуза покращує настрій, що, погодьтеся, досить до речі дощовою восени.До того ж це найстаріше глистогінний засіб.

М'якоть гарбуза низькокалорійна, тому гарбузова каша - ідеальний варіант для тих, хто стежить за фігурою або бажає схуднути.Легко засвоюється клітковина, хороший обмін речовин і позбавлення від шлаків гарантовані: всього 30 ккал у 100 г, та й смак відмінний.Додайте рис - вийде справжня «енергетична каша».

Ароматний компот з м'якоті гарбуза з ложкою меду допоможе при безсонні, а відвар м'якоті вгамує спрагу і зніме жар.

Дуже корисний гарбуз тим, хто переніс захворювання вірусним гепатитом А: біологічно активні речовини, сконцентровані в м'якоті плоду, відновлюють антиоксидантну функцію печінки.

В Індії м'якоть гарбуза використовують навіть для лікування туберкульозу: вчені довели, що водний екстракт гарбуза не дає туберкульозної палички розмножуватися.

Свіжий сік гарбуза краще приймати по півсклянки на день.Він покращує роботу шлунково-кишкового тракту, допомагає при каменях у нирках і сечовому міхурі, підвищує рівень гемоглобіну в крові, виводить з організму «шкідливий» холестерин і зміцнює серцево-судинну систему.А чоловікам, страждають на запалення передміхурової залози, народна медицина радить випивати по склянці гарбузового соку протягом 2-3 тижнів.

Гарбузове масло - відмінна альтернатива жирам тваринного походження.Завдяки високому вмісту ненасичених жирів, рослинного білка, мінералів і вітамінів воно давно стало невід'ємною частиною здорового харчування.

Масло гарбуза використовують і як лікувально-профілактичний засіб - воно поліпшує склад крові, благотворно впливає на роботу нирок і сечового міхура.

Але в деяких випадках сирої плід і свіжий сік гарбуза можуть бути небезпечні для людей, які страждають хворобами травної системи - гастрит, виразку шлунка і дванадцятипалої кишки.Крім того, гарбуз протипоказана людям з тяжкою формою цукрового діабету.

Косметична гарбуз.Гарбуз підходить не тільки для внутрішнього, а й для зовнішнього застосування - і в медицині, і в косметології.Наприклад, компреси з розтертої гарбузової м'якоті допоможуть зняти біль при несильних про жогах.

Ось кілька рецептів косметичних масок:

Для сухої шкіри.Відваріть очищені шматочки гарбузової м'якоті, розімніть їх дерев'яною лопаткою.Ложку отриманого гарбузового пюре змішайте з ложкою оливкової олії.Нанесіть на очищену шкіру обличчя на 20 хвилин.Змийте теплою водою.

Для жирної шкіри з розширеними порами.Протирайте обличчя шматочками охолодженої гарбузової м'якоті.

Так, і не вірте дурницям, ніби від гарбуза особа стає оранжевого кольору.Воно якраз набуває здоровий відтінок.



Калорійність гарбузової каші

Статті

Корисні властивості гарбузового насіння Багато хто любить полузгать гарбузового насіння.
При обробці гарбуза не викидайте насіння - вони не тільки корисні просто так, але їх можна використовувати в салатах, печиво і торти: наприклад, можна додавати в мюслі або зробити батончик з мюслі.
Своїми лікувальними якостями «білі насіння» зобов'язані великій кількості (36-52%) жирного масла.




Час посадки гарбуза