Насіння гарбуза багаті білком, клітковиною, залізом, міддю, магнієм, марганцем і фосфором, а також такими аміно-кислотами як аргінін і глутамінова кислота.
Технологія вирощування тикви
Гарбуз вирощування

Новини

Гарбуз є символом процвітання і родючості в багатьох країнах Сходу таких, як Індія і Китай.
Гарбузове насіння корисні при дефціте фосфору, магнію, марганцю, заліза, цинку, селену.
Прикладайте гарбузовий м'якуш до ран, їжте кашу при гастриті, а гарбузове насіння при простатиті.

Питання та відповіді

Що могли зробити гарбузове насіння?
Куди можна додавати насіння гарбуза?
В чому користь чи шкода насіння гарбуза?


Выращивание тикви

Вирощування гарбуза

У їжу використовують солодку м'якоть плодів, що містить від 5-6 до 20% цукрів, крохмаль, каротин, вітаміни С, В i В 2, РР, клітковину, пектинові речовини, органічні кислоти, солі калію, кальцію, магнію, заліза.У насінні міститься до 50% рослинної олії і багато білка.

Гарбуз - вимоглива до тепла, але більш холодостійка культура, ніж кавун і диня, і менш посухостійка порівняно з ними.Гарбуз світлолюбна, але може рости і в затінених місцях.Росте на будь-яких грунтах, якщо вони досить родючі; виносить засолення грунтів.

Кращі попередники - капуста, цибуля, картопля, коренеплідні культури.Її не садять після інших рослин сімейства гарбузових.

Грунт восени глибоко перекопують (25-30 см) і вносять на 1м2 4-6 кг гною або компосту, 25-30 г суперфосфату і Південь хлористого калію.Навесні грунт вирівнюють граблями, видаляють бур'яни і наприкінці квітня - початку травня проводять передпосівну перекопування на глибину 12-14см, під яку вносять 20 г / м 2 аміачної селітри.

Для посіву беруть найбільші і якісне насіння.Щоб прискорити появу сходів, їх попередньо прогрівають 2-3 години при температур1 60, С, а потім пророщують 2-3 діб.Для підвищення холодостійкості мускатної гарбуза її насіння перед пророщуванням гартують: намочені в воді 12 - 24 години при температурі 18-20 ° С насіння після набрякання охолоджують при температурі 0Е С, 2 ° С, або проморожувати при температурі -2 ° С, -5 ° С 1-3 доби.

Більшість сортів гарбуза висівають, коли грунт на глибині 10см прогрівається до 10-12 ° С, а мускатну гарбуз - при температурі грунту 12-13 ° С.Глибина загортання насіння від 4-5 см на важких грунтах до 10см на легких.Звичайний спосіб посіву - квадратно-гніздовий.Лунки розміщують за схемою 70х70 см для кущових форм і 140 х 140 см для плетистих.У кожну лунку вливають по 1,5-2л води, а після того як вона вбереться, кладуть насіння (на відстані 3-4 см одне від іншого); крупноплодной гарбуза по 2 штуки, твердокорой і мускатної по 3-4.Зверху їх присипають сухою землею.Сходи з'являються через 6-7 доби після посіву.У фазі 1-2 справжніх листків їх проріджують, залишаючи у крупноплодной гарбуза 1 рослину в лунці, у твердокорой і мускатної - по 2 (після появи 3-4 листків залишають по 1 рослині).Подальший догляд полягає в прополка і розпушуванні грунту.

Для отримання раннього врожаю застосовують розсадний спосіб.

Насіння на розсаду висівають на початку травня в торфо-перегнійним горщики.Вирощують розсаду на підвіконнях, у теплицях або під плівковими каркасами.Полив помірний.На початку червня розсаджені висаджують (зазвичай через 30-35 діб) в попередньо пролиті теплою водою лунки.При необхідності рослини поливають (1 відро на дорослу рослину) і підгодовують гнойовою рідотою.

Забирають гарбуз при усиханні і опробковенію плодоніжки, а також при добре позначеному характерному малюнку.



Гарбуз вирощування

Статті

Час приготування: 10 хв + 5 хв Інгредієнти: На 8 порцій: 225 г стручків зеленої квасолі 225 г молодих стручків зеленого горошку 225 г стручків горошку манж 1 ст л оливкового масла 1 зубчик часнику, роздавлений 3 ст л гарбузового насіння Інструкції: Насіння надають квасолі приємний хрускіт.
Красива гарбуз сонячного кольору хороша не тільки в ролі казкової карети для Попелюшки.
Основні характеристики Альтернативне назва: баклажановий салат з гарбузовим насінням Вид кухні: домашня подієвості: блюдо на кожен день Порції: 3 Час: 20 Категорія: з овочів, грибів, горіхів Тип страви по основному продукту: овочі за способом приготування: гриль по подачі: салати Приготування за складністю: легко за часом: швидко Інгредієнти Баклажани 3 шт Оливки без кісточок 100 г Гарбузове насіння 60 г Часник 1 зубчик Зелень (петрушка, кріп), пучок 1 шт Оливкове масло




Вирощування гарбузів на насіння